Skip to main content

Aan de slag met LittleBits

littlebit1.png

Stap 1. Pak een blauwe bit (batterij of USB) en zet hem aan.

littlebit2.png

Stap 2. Sluit de roze knop LittleBit aan op de blauwe bit. Het kan maar op 1 manier (en je kunt het niet verkeerd doen).

littlebit3.png

Stap 3. Sluit een groene (LED) bit aan en druk op de knop.

 

Stap 4. Vervang de groene LED voor een andere groene bit. Wat gebeurt er?
Vervang de roze knop door een andere roze bit. Hoe werkt je apparaat nu?

Deze uitleg liever als video? Klik dan hier!

Iets meer uitleg?

LittleBits zijn elektronische onderdelen die magnetisch aan elkaar klikken. Door ze te combineren kun je zelf snel een prototype maken voor een interactief apparaat. De onderdelen zijn kleur gecodeerd en er bestaan verschillende LittleBits voor: 

littlebit1.png

Je begint altijd met een blauwe stroom bit. Leg je deze links, dan loopt de stroom van links naar rechts door de bits heen. 
Een input beïnvloedt alleen de output van de bits die er na komen (rechts ervan), maar niet van de bits die ervoor komen (links ervan).

littlebits4.png

WhatZoveel doesBits! thisWat buttondoet do?wat? 

Er zijn heel veel verschillende LittleBits. Sluit ze op elkaar aan en kijk wat er gebeurt! Je kunt niets verkeerd doen: als je ze verkeerd aansluit dan doen ze het niet. Wil je weten wat een specifieke bit doet, of zoek je de handleiding van een bit? Check dan de Bit-o-Pedia.

LittleBits: KORG

KORG bouwt onder andere synthesizers. Samen met LittleBits hebben ze een kit ontwikkeld waarmee jij jouw eigen synthesizer kunt maken. Dit werkt op dezelfde manier als de andere LittleBits, en je kunt ze zelfs door elkaar heen gebruiken.
Met de KORG bits synthesizers bouwen die ook echt werken, is net iets ingewikkelder dan de basisset. Hieronder geven we twee circuits die je zo op weg helpen!


Voordat je begint een korte opmerking:

De groene buzzer uit de basisset is anders dan de groene speaker uit de KORG set! 

De buzzer is alleen een zoemer (1 toon), de speaker kan audio weergeven. Voor de MP3 speler en de KORG set gebruik je de Speaker.

De buzzer: deze wil je NIET gebruiken voor je synthesizer

buzzer.png

De speaker: deze heb je nodig

speaker.png